Sposób przygotowania:
Truflowe babeczki z granatemETAP 1
Sypkie składniki (mąka, proszek do pieczenia, soda, kakao) łączymy ze sobą.
Trufle kroimy na mniejsze części.
ETAP 2
Masło, jajka i cukier umieszczamy w misce. Przygotowane składniki dokładnie miksujemy.
ETAP 3
Do zmiksowanych dodajemy sypkie składniki. Całość miksujemy i dodajemy likier. Na koniec dodajemy trufle, które łączymy z ciastem już za pomocą łyżki.
ETAP 4
Gotowe ciasto wykładamy do przygotowanych foremek, napełniając je do ¾ ich wysokości. Muffiny pieczemy około 25- 30 minut w 180°C do „suchego patyczka”.
Upieczone dokładnie studzimy.
ETAP 5
DEKORACJA: Z granatu wyjmujemy ziarenka. Czekoladę łamiemy na mniejsze części i rozpuszczamy ją z dodatkiem mleka. Płynną czekoladą smarujemy ostygnięte babeczki. Wierzch babeczek dekorujemy ziarenkami granatu. Babeczki odstawiamy, bo polewa zastygła.
gusia1000