Sposób przygotowania:
Kakaowe babeczki z herbatnikami
Składniki dzielimy na suche i mokre - czyli potrzebne nam są dwie miski. W jednej miksuję jajka, cukier, mleko i olej na gładką masę. W drugiej misce mieszam suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier waniliowy. Herbatniki lub dowolne inne ciasteczka masakruję tłuczkiem lub rozdrabniam nożem. Mieszam suche składniki z mokrymi oraz dosypuję pokruszone ciasteczka. Przelewam ciasto do papierowych foremek do wypieku muffinów - na około 3/4 wysokości. Piekę około 25 minut w temp 180C - aż nam pięknie wyrosną. Można sprawdzić czy są gotowe nakłuwając wykałaczką. Po upieczeniu studzę. W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę mleczną i oblewam nią muffiny. Na wierzch każdej kładę kawałek herbatnika. Smacznego!