Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Jaglany krem czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zdrowsza wersja deseru :) Krem z ugotowanej kaszy jaglanej, z mleczną i deserową czekoladą, z dodatkiem ubitej kremówki. Doskonały do wyjadania łyżeczką prosto ze słoiczka.

Jaglany krem czekoladowy

Składniki:

Jaglany krem czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Jaglany krem czekoladowy

Etap 1

Jaglany krem czekoladowy
Ugotowana odcedzona i wysypana z woreczka kasza przełożona do miski blendera.

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka, przełożyć do miski blendera.

Etap 2

Jaglany krem czekoladowy
Połamane na mniejsze kawałki czekolady dodane do gorącej kaszy.

Do gorącej kaszy dodać obie połamane na mniejsze kawałki czekolady, przykryć i odczekać kilka minut, żeby czekolady zaczęły się topić.

Etap 3

Jaglany krem czekoladowy
Ugotowana kasza jaglana dokładnie zmiksowana z czekoladą.

Następnie wszystko dokładnie zmiksować. Masę przestudzić.

Etap 4

Jaglany krem czekoladowy
Śmietana kremówka przelana do miski i ubita na sztywno.

Śmietanę ubić na sztywno.

Etap 5

Jaglany krem czekoladowy

Do bitej śmietany dodawać po trochu czekoladowej masy (ma być lekko ciepła), dokładnie mieszać.

Etap 6

Jaglany krem czekoladowy

Gotowy krem przełożyć do słoiczka, zamknąć i mocno schłodzić w lodówce. Potem wyjadać łyżeczką.