Sposób przygotowania:
Kakaowo pomarańczowe muffinki
Miękką margarynę lub masło dokładnie ucieramy z brązowym cukrem. Do utartej masy dodajemy żółtka, szczyptę soli oraz na przemian przesianą mąkę z kakao, sodą oczyszczoną oraz proszkiem do pieczenia i świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy. Na koniec dodajemy przebrany rodzynki wraz ze startą skórkę pomarańczową. Całość bardzo dokładnie ze sobą mieszamy.
Gotowe ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy w temp. 180 st przez około 20-25 minut.
Upieczone i ostudzone babeczki dekorujemy powstałą masą karmelową. Ja zanurzałam wierzch każdej babeczki w masie karmelowej i odstawiałam do zastygnięcia.
Gotowe ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy w temp. 180 st przez około 20-25 minut.
Upieczone i ostudzone babeczki dekorujemy powstałą masą karmelową. Ja zanurzałam wierzch każdej babeczki w masie karmelowej i odstawiałam do zastygnięcia.