aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Kakaowy biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszny biszkopt czekoladowy do tortów

Kakaowy biszkopt Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kakaowy biszkopt

 

Sposób przygotowania:

Kakaowy biszkopt
Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i kakao. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka roztrzepujemy widelcem i dodajemy do nich proszek do pieczenia. Do białek dodajemy żółtka i powoli mieszamy. Na koniec dodajemy mąki wraz z kakao i delikatnie mieszamy łopatką. Biszkopt przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 40 minut w 160 stopniach.
Kakaowy biszkopt
Etap 1białka ubijamy na sztywna piane ze szczypta soli
Kakaowy biszkopt
Etap 2przesiewamy mąki wraz z kakao do miski