bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Kakory.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis.Polecam

Kakory.

Składniki:

Kakory.

 

  • ziemniaków, 3 dag mąki, sól; nadzienie: 25 dag marchwi, 3 dag cebuli, 5 dag masła, pieprz, sól

 

Sposób przygotowania:

Kakory.
Ugotować ziemniaki, .zemleć, wymieszać z mąką i solą i uformować kopytka wielkości 6X8 cm. Do środka wkładać nadzienie z marchwi (por. preskuci). Marchew ugotować, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno pokrajać, przesmażyć na maśle, wymieszać z marchwią, dodać sól i pieprz. Piec w piekarniku. Podawano tę potra/wę w zalewie jak do preskuci.