Sposób przygotowania:
Zapiekanka rybna z kalafiorem
Ziemniaki u parować lub ugotować w mundurkach. Przestudzić, obrać i pokroić na plastry.
Kalafior umyć podzielić na różyczki i ugotować lub u parować na pół twardo. Cebulę, czosnek obrać posiekać i podsmażyć na oliwie dodać kalafior i doprawić solą i pieprzem.
Rybę pokroić w grubą kostkę . W naczyniu żaroodpornym ułożyć kolejno warstwy ziemniaków, kalafiora i ryby. Zapiekankę polać śmietanę i posypać startym serem.
Piec ok 25 minut w temp 180 stopni.
Kalafior umyć podzielić na różyczki i ugotować lub u parować na pół twardo. Cebulę, czosnek obrać posiekać i podsmażyć na oliwie dodać kalafior i doprawić solą i pieprzem.
Rybę pokroić w grubą kostkę . W naczyniu żaroodpornym ułożyć kolejno warstwy ziemniaków, kalafiora i ryby. Zapiekankę polać śmietanę i posypać startym serem.
Piec ok 25 minut w temp 180 stopni.