Sposób przygotowania:
Zapiekanka kalafiorowa z papryka i beszamelem
Kalafior dzielimy na różyczki i obgotowujemy w osolonej wodzie ok 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Wlewamy pomału mleko i mieszamy, gotujemy ok 3-4 aż zgęstnieje, przyprawiamy. Zestawiamy z ognia i dodajemy połowę sera i mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego wykładamy kalafior, paprykę pokrojoną w kosteczkę, zalewamy sosem i układamy ser pieczemy ok 40 minut w 190 stopniach.
Smacznego.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Wlewamy pomału mleko i mieszamy, gotujemy ok 3-4 aż zgęstnieje, przyprawiamy. Zestawiamy z ognia i dodajemy połowę sera i mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego wykładamy kalafior, paprykę pokrojoną w kosteczkę, zalewamy sosem i układamy ser pieczemy ok 40 minut w 190 stopniach.
Smacznego.