Sposób przygotowania:
Kalafior na ostro
Kalafiora opłukać, podzielić na większe różyczki. W dużym garnku zagotować wodę, posolić, znów zagotować i włożyć różyczki kalafiora. Gotować kilka minut a potem odcedzić na sicie i przestudzić. Na patelni lub w szerokim rondlu roztopić masło. Bułkę tartą wymieszać z przyprawami i obtoczyć w mieszance kawałki kalafiora. Potem kłaść je na tłuszcz i smażyć na rumiano z każdej strony. Podawać na gorąco.
![Kalafior na ostro Kalafior na ostro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-na-ostro-285041.jpg)
![Kalafior na ostro Kalafior na ostro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-na-ostro-285042.jpg)
![Kalafior na ostro Kalafior na ostro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-na-ostro-285043.jpg)
![Kalafior na ostro Kalafior na ostro](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-na-ostro-285044.jpg)