zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kalafior na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kalafior doprawiony ostrymi przyprawami można podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań obiadowych

Kalafior na ostro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafior na ostro

 

Sposób przygotowania:

Kalafior na ostro
Kalafiora opłukać, podzielić na większe różyczki. W dużym garnku zagotować wodę, posolić, znów zagotować i włożyć różyczki kalafiora. Gotować kilka minut a potem odcedzić na sicie i przestudzić. Na patelni lub w szerokim rondlu roztopić masło. Bułkę tartą wymieszać z przyprawami i obtoczyć w mieszance kawałki kalafiora. Potem kłaść je na tłuszcz i smażyć na rumiano z każdej strony. Podawać na gorąco.
Kalafior na ostro
Etap 1 Kalfiora gotwac kilka minut w osolonej wodzie
Kalafior na ostro
Etap 2 Potem odcedzić go na durszlaku i przestudzić
Kalafior na ostro
Etap 3 Panierować kalafiora w panierce ...
Kalafior na ostro
Etap 4 Smażyc na maśle na złoty kolor ...

Tagi:

tarta kalafior