Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kalafior opiekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Opiekany kalafior jest pyszny, a w dodatku szybciutko i prosto się go przygotowuje.

Kalafior opiekany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kalafior opiekany

 

Sposób przygotowania:

Kalafior opiekany
Kalafiora umyć, pokroić na różyczki. Zalać wodą, posolić, gotować do miękkości. Odcedzić, ostudzić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Jajko roztrzepać, obtoczyć w nim ,a potem w bułce tartej różyczki kalafiora. Smażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju na kolor rumiany. Podawać z ziemniakami i surówką/ogórkiem.
Kalafior opiekany
Umytego kalafiora podzielić na różyczki i ugotować.
Kalafior opiekany
Kalafiora ostudzić i przyprawić a potem opanierować i upiec.

Tagi:

tarta kalafior