mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kalafior po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kalafior po meksykańsku o specyficznym smaku i zapachu.

Kalafior po meksykańsku

Składniki:

Kalafior po meksykańsku

 

Sposób przygotowania:

Kalafior po meksykańsku
Kalafior umyć, podzielić na różyczki. Cebule i czosnek obrać, umyć, posiekać. Imbir obrać, opłukać, pokroić w kostkę drobną. Chilli umyć, usunąć pestki, posiekać. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić gorczycę, podsmażyć. Dodać cebulę i imbir, przesmażyć. Wrzucić czosnek, papryczkę, kminek, curry, chilli, kurkumę,sok z cytryny i kalafior. Wymieszać, przyprawić solą. Zagotować, przykryć i gotować 15minut często mieszając. Kalafior wyjąć na półmisek i od razu podawać.

Tagi:

kalafior