Sposób przygotowania:
Kalafior w cieście
Kalafior dzielimy na różyczki,wkładamy do miski i zalewamy osoloną wodą.Odstawiamy na 20 minut.Odcedzamy.Wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy 5 minut.Odcedzamy.Mieszamy obydwie mąki,dodajemy pastę czosnkowo-imbirową oraz sól.wlewamy tyle wody aby powstało rzadkie ciasto.Zanurzamy w cieście różyczki kalafiora i smażymy na ciemnozłoty kolor na oleju.Na osobnej patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju.Wrzucamy gorczycę,kumin i curry (tak po 1 łyżeczce), posiekaną cebulkę i chili, wsypujemy chili w proszku.Smażymy około 2 minut cały czas mieszając.Wrzucamy kalafior w cieście, smażymy razem około 1 minuty, mieszamy delikatnie i od razu podajemy.Smacznego!
nutella
kotekbehemotek