Sposób przygotowania:
kalafior w z mięsem mielonym
Wstawiamy garnek z wodą. Czekamy aż woda się zagotuje. Do gotującej wody wkłądamy kalafior. Gotujemy ok 20 minut. Wykładamy na sitko by woda ściekła . Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Podsmażamy , a następnie dodajemy mięso mielone. Rozdrabniamy je na patelni drewnianą łyżką na mniejsze kawałki. Dusimy cebule z mięsem ok 10 minut. Kroimy w kostkę paprykę i dodajemy na patelnię wraz z pomidorami z puszki. Dusimy ok 5 minut. Dodajemy konentrat oraz przyprawy. Dusimy jeszcze ze 3 minutki. Chleb tostowy kroimy w kostkę. Podsmażamy na chrupko na patelni. Na talerz wykładamy kalafior, następnie polewamy sosem miesno cebulowym. Na to trzemy ser żółty. Posypujemy grzankami tostowymi.