Sposób przygotowania:
Kalafior z grzybkami mun w sosie pomidorowym
Grzybki mun zalać wrzątkiem i włożyć kostkę rosołową. Dobrze wymieszać aż kostka rosołowa się rozpuści, przykryć i zostawić na dwie godziny. Po tym czasie odsączyć je i pokroić.
Na patelni podsmażyć 20 dag metki, na rumiano. Włożyć pokrojone grzyby Mun i wlać wywar od moczenia grzybów. Dwie większe cząstki kalafiora pokroić na mniejsze kawałki i dołożyć do reszty. Wszystkie składniki dusić pod przykryciem, aż wszystko zmięknie. Kalafior powinien być al dente. Na koniec dodać mały przecier pomidorowy i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Podawać z bułkami gotowanymi na parze.
Na patelni podsmażyć 20 dag metki, na rumiano. Włożyć pokrojone grzyby Mun i wlać wywar od moczenia grzybów. Dwie większe cząstki kalafiora pokroić na mniejsze kawałki i dołożyć do reszty. Wszystkie składniki dusić pod przykryciem, aż wszystko zmięknie. Kalafior powinien być al dente. Na koniec dodać mały przecier pomidorowy i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Podawać z bułkami gotowanymi na parze.