BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Zapiekany kalafior

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kalafior lubiany przez większość ludzi, gotowany czy panierowany, smakuje rewelacyjnie, często gości na moim stole.

Zapiekany kalafior Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekany kalafior

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany kalafior
Średniej wielkości kalafiora obieramy z liści czyścimy, płuczemy. Wkładamy do większego garnka zalewamy wodą tak by kalafior był przykryty.

Gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie. Kalafior wykładamy na sito i rozrywamy na różyczki.

Jajka rozbełtać, dodać mleko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać.

Do jajek wkładamy różyczki kalafiora, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na gorącym oleju.

Podajemy gorący, ale również jest smaczny na zimno.
Zapiekany kalafior.
Smażenie panierowanego kalafiora. Domownicy czekają.