Sposób przygotowania:
Zapiekany kalafior
Średniej wielkości kalafiora obieramy z liści czyścimy, płuczemy. Wkładamy do większego garnka zalewamy wodą tak by kalafior był przykryty.
Gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie. Kalafior wykładamy na sito i rozrywamy na różyczki.
Jajka rozbełtać, dodać mleko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać.
Do jajek wkładamy różyczki kalafiora, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na gorącym oleju.
Podajemy gorący, ale również jest smaczny na zimno.
Gotujemy około 20 minut w osolonej wodzie. Kalafior wykładamy na sito i rozrywamy na różyczki.
Jajka rozbełtać, dodać mleko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać.
Do jajek wkładamy różyczki kalafiora, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na gorącym oleju.
Podajemy gorący, ale również jest smaczny na zimno.
gusia1000