BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Kalafior w panierce

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam prosty ,szybki przepis na pysznego kalafiora. Kalafior panierowany w bułce tartej a następnie smażony na oleju.

Kalafior w panierce

Składniki:

Kalafior w panierce

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w panierce
Z kalafiora usunąć liście,następnie podzielić na mniejsze części.

Kalafior ugotować w osolonym wrzątku około 15 minut.

Odcedzić na sicie.

Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka oraz przyprawy uniwersalnej.

Bułkę tartą przełożyć na głęboki talerz.

Odsączony kalafior panierować maczając różyczki kalafiora w jajku z dodatkami a następnie obtaczając w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia sie kalafiora.

Podajemy do mies z ziemniaczkami , lub jako osobne danie w towarzystwie sadzonego jajka.