Sposób przygotowania:
Kalafior zapiekany
Kalafior obrać z liści wypłukać, rozdrobnić na różyczki odcinając ogonki. Ogonki pokroić w plasterki i smażyć na gorącym tłuszczu z cebulą. Następnie do podsmażonej cebuli i ogonków dodać różyczki kalafiora dalej podsmażać.
Podsmażony kalafior wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
Jajka wymieszać ze śmietaną i ząbkami czosnku. Dodać przyprawy i wymieszać.
Zalać kalafior, posypać startym żółtym serem i włożyć do średnio nagrzanego piekarnika na 40 minut.
Po tym czasie zostaje rozdzielić na talerze i zajadać.
Podsmażony kalafior wyłożyć do naczynia żaroodpornego.
Jajka wymieszać ze śmietaną i ząbkami czosnku. Dodać przyprawy i wymieszać.
Zalać kalafior, posypać startym żółtym serem i włożyć do średnio nagrzanego piekarnika na 40 minut.
Po tym czasie zostaje rozdzielić na talerze i zajadać.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)
gosia56
BozenaMatuszczyk
A ja zapraszam.;)