Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z truskawkami i kokosemWykonanie ciasta:
Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy. Wsypujemy obie maki z proszkiem do pieczenia i ucieramy, na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
Do pieczenia:
Ciasto przekładamy do foremki keksówki o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Do pieczenia:
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i dokładnie osuszamy. Następnie wciskamy je w ciasto, większe przekrawamy na połowę, ja miałam małe truskawki to nie przekrawałam.
Pieczenie:
Następnie ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia i suchego patyczka przez około 50 minut. Upieczone dokładnie studzimy.
Podanie:
Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Foremka o średnicy około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Ciasto można pokroić na około 16 porcji.
ciasteczka
Babeczka35
Częstuję :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Super :) Ja też uwielbiam :)