Sposób przygotowania:
Lady pink-whiteBiszkopt:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodawać stopniowo cukier, aż piana będzie gęsta i błyszcząca. Do masy dodawać po jednym żółtku i za każdym razem delikatnie mieszać. Dodać odrobinę barwnika spożywczego i ponownie wymieszać.
ETAP 2:
Przesiać do masy jajecznej mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Wyłożyć do tortownicy o średnicy 16 cm i wyrównać. Piec w 180 st około 8-10 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, zostawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie przekroić na dwa blaty.
Masa white:
Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach mleka. Zostawić do napęcznienia, następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Lekko ostudzić.
Do pojemnika blendera przełożyć jogurt ( w temperaturze pokojowej), dodać płatki migdałowe i cukier. Zmiksować na gładką masę. Dodać żelatynę i zmiksować aby nie było grudek.
Miseczkę o płaskim dnie ( średnica 9-10 cm) wyłożyć dokładnie folią spożywczą i wylać masę. Wyrównać, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Masa pink:
Truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek. Przełożyć do rondelka, dodać cukier, 2 łyzi wody i dusić do rozpadnięcia owoców. Następnie zmiksować na gładko.
W międzyczasie żelatynę namoczyć. Dodać do gorącego musu i wymieszać do rozpuszczenia żelatyny. Ostawić do ostygnięcia, dodać śmietanę i wymieszać.
Składanie ciasta:
Na paterę ułożyć blat biszkoptu ( drugi polecam zamrozić na kolejny raz) . Na środku ułożyć masę white i zalać masę różową. Ostawić do lodówki co całkowitego stężenia.
Cukier puder wymieszać z zagęstnikiem. Schłodzoną śmietanę wstępnie ubić, dodać sypie składniki i ubić na sztywną pianę. Udekorować wierzch ciasta, dodać truskawki.
Smacznego!
ajrinwu
zbysiowa
robaczek
Czekoladka 2
skuter5