Sposób przygotowania:
Kiszony kalafior
Kalafiora dzielimy na małe różyczki i myjemy.
Do słoików układamy koper, liście chrzany oraz obrany i pokrojony na mniejsze kawałki czosnek.
Układamy różyczki kalafiora, w zimnej wodzie rozpuszczamy sól i zalewamy zalewą kalafiory.
Słoiki zakręcamy i odstawiamy na kilka dni, po trzech dniach kalafior powinien być już ukiszony.
Podczas kiszenia ze słoików potrafi wyciekać woda, więc najlepiej słoiki powstawiać do miski.
Do słoików układamy koper, liście chrzany oraz obrany i pokrojony na mniejsze kawałki czosnek.
Układamy różyczki kalafiora, w zimnej wodzie rozpuszczamy sól i zalewamy zalewą kalafiory.
Słoiki zakręcamy i odstawiamy na kilka dni, po trzech dniach kalafior powinien być już ukiszony.
Podczas kiszenia ze słoików potrafi wyciekać woda, więc najlepiej słoiki powstawiać do miski.
SylaUla