Sposób przygotowania:
Ciasto mocno orzechowe z truskawkami
Białka oddzielamy osobno, dodajemy szczyptę soli i ubijamy. Do ubitych białek dodajemy żółtka oraz pół szklanki cukru. Cały czas ubijając wlewamy pół szklanki oleju oraz kilka kropel aromatu rymowego. Do powstałej masy dodajemy drobno przemielone orzechy włoskie oraz dwie łyżki mąki kokosowej i dwie łyżeczki proszku do pieczenia. Delikatnie wszystko mieszamy.
Gotowe ciasto wykładamy do formy wysmarowanej olejem i wysypanej kaszką manną. Górę wygładzamy łyżką i w ciasto wduszamy truskawki obtoczone w mące.
Pieczemy około godziny.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Gotowe ciasto wykładamy do formy wysmarowanej olejem i wysypanej kaszką manną. Górę wygładzamy łyżką i w ciasto wduszamy truskawki obtoczone w mące.
Pieczemy około godziny.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.