Sposób przygotowania:
Kalafior z piekarnika
Kalafior podzielić na różyczki, wsypać do większej miski i moczyć w zimnej wodzie z 20 minut, odlać wodę i jeszcze raz zalać i wypłukać, wylać na durszlak.
Do miski (moja nadaje się do pieczenia w piekarniku) wsypać przyprawę do kurczaka pikantną, czosnek suszony, pieprz ziołowy, kucharka, wlać olej, przyprawę w płynie i dobrze wymieszać.
Różyczki kalafiora włożyć do marynaty, wymieszać i zostawić na parę godzin.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, miskę z kalafiorem szczelnie przykryć srebrną folią (inne naczynie jeśli ma to pokrywką) i piec pod przykryciem 40 minut.
Następnie folię usunąć i bez przykrycia na termoobiegu piec w 150 C z 8 minut.
Do miski (moja nadaje się do pieczenia w piekarniku) wsypać przyprawę do kurczaka pikantną, czosnek suszony, pieprz ziołowy, kucharka, wlać olej, przyprawę w płynie i dobrze wymieszać.
Różyczki kalafiora włożyć do marynaty, wymieszać i zostawić na parę godzin.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, miskę z kalafiorem szczelnie przykryć srebrną folią (inne naczynie jeśli ma to pokrywką) i piec pod przykryciem 40 minut.
Następnie folię usunąć i bez przykrycia na termoobiegu piec w 150 C z 8 minut.