Sposób przygotowania:
Różyczki kalafiorowe w mięsnym płaszczyku
Kalafior obrać z liści, oczyścić, opłukać włożyć do lekko osolonej wody i gotować około 6 - 7 minut.
Po ugotowaniu odsączyć dokładnie na sicie i wystudzić, następnie porozdzielać na różyczki.
Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami, dodać koncentrat pomidorowy, oregano i mąkę.
Dokładnie wyrobić masę.
Zwilżonymi wodą rękoma obkładać masą różyczki kalafiora formując kule.
Kule układać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec około 40 - 45 minut.
Podawać z sosem jogurtowym.
Po ugotowaniu odsączyć dokładnie na sicie i wystudzić, następnie porozdzielać na różyczki.
Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami, dodać koncentrat pomidorowy, oregano i mąkę.
Dokładnie wyrobić masę.
Zwilżonymi wodą rękoma obkładać masą różyczki kalafiora formując kule.
Kule układać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec około 40 - 45 minut.
Podawać z sosem jogurtowym.
gusia1000