Sposób przygotowania:
Kalafior zapiekany w sosie serowo-cytrynowym
Kalafiora podzielić na różyczki, gotować przez 5 min w osolonym wrzątku.
W garnku podgrzać śmietankę, dodać ser, gotować na minimalnym gazie do jego rozpuszczenia.
Dołożyć skórkę oraz sok z cytryny.
Sos doprawić pieprzem i gałką muszkatołową.
Kalafiora umieścić w naczyniu żaroodpornym, piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
W garnku podgrzać śmietankę, dodać ser, gotować na minimalnym gazie do jego rozpuszczenia.
Dołożyć skórkę oraz sok z cytryny.
Sos doprawić pieprzem i gałką muszkatołową.
Kalafiora umieścić w naczyniu żaroodpornym, piec 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
robaczek
Martyna12
Zgadzam się, jest pyszny :)
ciasteczka
Martyna12
Polecam serdecznie spróbować :) Osobiście jestem zachwycona jego smakiem :)
Czekoladka 2
Czekoladka 2