Sposób przygotowania:
Rogaliki krucho-drożdżowe
1. Drożdże rozpuszczamy w zimnym mleku.
2. Do dużej miski dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, masło, rozpuszczone drożdże, jajka, cukier, cukier waniliowy i sól.
3. Wyrabiamy ciasto.
4. Gotowe ciasto owinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na ok.3 godziny.
5. Wyjęte ciasto z lodówki dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 3 mm w kształt koła. Następnie dzielimy na 12 części w kształcie trójkąta i formujemy w rożki.
6. Każdego rożka nadziewamy powidłami.
7. Pieczemy rogaliki w 200 stopniach przez 20 min. na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Upieczone rogaliki posypujemy cukrem pudrem.
2. Do dużej miski dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, masło, rozpuszczone drożdże, jajka, cukier, cukier waniliowy i sól.
3. Wyrabiamy ciasto.
4. Gotowe ciasto owinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na ok.3 godziny.
5. Wyjęte ciasto z lodówki dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 3 mm w kształt koła. Następnie dzielimy na 12 części w kształcie trójkąta i formujemy w rożki.
6. Każdego rożka nadziewamy powidłami.
7. Pieczemy rogaliki w 200 stopniach przez 20 min. na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Upieczone rogaliki posypujemy cukrem pudrem.
ciasteczka
edyta337
Proszę bardzo:) Polecam :)
biedroneczki