Sposób przygotowania:
Kalafiorowa mini-tarta
Foremkę do tartaletek wyłożyć ciastem francuskim, wąskim paskiem cista wykleić boki foremki.
Kalafiora podzielić na małe różyczki i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Boczek pokroić i podsmażyć. Przestudzonego kalafiora wymieszać z boczkiem, startym na grubym oczku serem żółtym, koperkiem, solą i pieprzem.
Farsz przełożyć na ciasto. Wierzch posypać słodką papryką.
Zapiekać 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Smacznego :)
Kalafiora podzielić na małe różyczki i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Boczek pokroić i podsmażyć. Przestudzonego kalafiora wymieszać z boczkiem, startym na grubym oczku serem żółtym, koperkiem, solą i pieprzem.
Farsz przełożyć na ciasto. Wierzch posypać słodką papryką.
Zapiekać 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni. Smacznego :)