Sposób przygotowania:
Tarta z fioletowymi ziemniakami
Ciasto francuskie rozwinąć i wylepić nim dno i boki formy do tarty. Następnie ciasto posmarować ketchupem.
Ziemniaki obrać i pokroić na plasterki. Wyłożyć na tartę dookoła tak aby zakryć nimi całą powierzchnię ciasta.
Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić na plasterki i rozłożyć na ziemniakach.
Pomidora sparzyć, pokroić na plasterki. Rozłożyć na zmienikach.
Plasterki szynki również rozłożyć pomiędzy serem a ziemniakami. Posypać solą i pieprzem.
Tartę piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ziemniaki obrać i pokroić na plasterki. Wyłożyć na tartę dookoła tak aby zakryć nimi całą powierzchnię ciasta.
Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić na plasterki i rozłożyć na ziemniakach.
Pomidora sparzyć, pokroić na plasterki. Rozłożyć na zmienikach.
Plasterki szynki również rozłożyć pomiędzy serem a ziemniakami. Posypać solą i pieprzem.
Tartę piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.