Sposób przygotowania:
Tarta z fioletowymi ziemniakami
Ciasto francuskie rozwinąć i wylepić nim dno i boki formy do tarty. Następnie ciasto posmarować ketchupem.
Ziemniaki obrać i pokroić na plasterki. Wyłożyć na tartę dookoła tak aby zakryć nimi całą powierzchnię ciasta.
Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić na plasterki i rozłożyć na ziemniakach.
Pomidora sparzyć, pokroić na plasterki. Rozłożyć na zmienikach.
Plasterki szynki również rozłożyć pomiędzy serem a ziemniakami. Posypać solą i pieprzem.
Tartę piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Ziemniaki obrać i pokroić na plasterki. Wyłożyć na tartę dookoła tak aby zakryć nimi całą powierzchnię ciasta.
Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić na plasterki i rozłożyć na ziemniakach.
Pomidora sparzyć, pokroić na plasterki. Rozłożyć na zmienikach.
Plasterki szynki również rozłożyć pomiędzy serem a ziemniakami. Posypać solą i pieprzem.
Tartę piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
![Tarta z fioletowymi ziemniakami Tarta z fioletowymi ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tarta-z-fioletowymi-ziemniakami-471225.jpg)
![Tarta z fioletowymi ziemniakami Tarta z fioletowymi ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tarta-z-fioletowymi-ziemniakami-471226.jpg)
![Tarta z fioletowymi ziemniakami Tarta z fioletowymi ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tarta-z-fioletowymi-ziemniakami-471227.jpg)