Sposób przygotowania:
Leczo z kabaczkiem i pomidorami malinowymiPrzygotowanie kiełbasy i cebuli:
Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki.
Przygotowanie papryki:
Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić je w paski.
Przygotowanie pomidorów i kabaczku:
Kabaczek obrać, pokroić w kostkę, pomidory pokroić w kostkę (bez obierania)
Przygotowanie leczo:
W głębokim garnku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, usmażyć na rumiano. Dodać kiełbasę, smażyć 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Dodać paprykę i przesmażyć kolejne 5 minut mieszając od czasu do czasu.
Wrzucić kabaczek, pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlać wodę. Całość dusić przez 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
Doprawić solą, pieprzem według uznania, dodać mielone słodką i ostrą paprykę, poddusić jeszcze 5-10 minut. Smacznego!