nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Kalafiorowa na bulionie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najlepsza ze świeżego kalafiora...

Kalafiorowa na bulionie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kalafiorowa na bulionie

 

  • porcja rosołowa + warzywa na wywar
  • pół małego kalafiora
  • łyżka koperku
  • fit up do zup
  • vegeta nature
  • bulionetka drobiowa
  • pieprz
  • śmietana

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa na bulionie
Mięso wraz z warzywami gotujemy na wywar, dodajemy bulionetkę. Kalafiora myjemy i dzielimy na małe różyczki. Z wywaru wyciągamy mięso i wszystkie wawrzywa. Do wrzącego bulionu dodajemy kalafior i gotujemy 10 min. Marchewkę z wywaru kroimy w plasterki i dodajemy do zupy. Na koniec doprawiamy. Koperem myjemy, kroimy i dodajemy do zupy. Podajemy ze śmietaną. Smacznego.
Kalafiorowa na bulionie
Porcje rosołową wraz z warzywami gotujemy na wywar
Kalafiorowa na bulionie
Kalafiora myjemy,dzilimy na różyczki i dodajemy do wywaru
Kalafiorowa na bulionie
Dodajmey pokrojoną marchewkę i gotujemy 10 minut

Tagi:

zupa kalafior