Sposób przygotowania:
Kalafiorowa z papryką i kurkami
Ugotować makaron w osolonej wodzie i odcedzić. Do garnka wlać zimną wodę. Końcówki skrzydełek umyć, wrzucić do garnka i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 15 minut. Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Po upływie 15 minut do garnka wrzucić marchew, seler i cebulę i gotować 5 minut. Potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekaną zieleninę i kalafiora a także kurki. Wszystko gotować do miękkości. Gotową zupę zabielić zahartowaną odrobiną zupy śmietaną. Przed podaniem do zupy wrzucić ugotowany makaron. Zupę wymieszać, nalać na talerze i posypać natką pietruszki.
monikaT83
zewa
Dziękuję Moniczko, zupka była wyjątkowo smaczna. Pierwszy raz robiłam z makaronem i bardzo nam smakowała.