Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kalarepka duszona z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kalarepka z koperkiem to wspaniały dodatek do dania z mięsem.

Kalarepka duszona z koperkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kalarepka duszona z koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kalarepka duszona z koperkiem
Kalarepki obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojoną kalarepkę, podsmażyć. Przełożyć do rondla, wlać pół szklanki wody, dusić pod przykryciem do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z miękką kalarepką, dodać posiekany koperek, zagotować. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i białym pieprzem.
Kalarepka duszona z koperkiem
Obrane kalarepki pokroić w kostkę Koperek umyć i posiekać
Kalarepka duszona z koperkiem
Pokrojone kalarepki podsmażyć na rozgrzanym maśle
Kalarepka duszona z koperkiem
Przełożyć do rondla wlać wodę i dusić do miękkości

Tagi:

kalarepa