margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Kalarepki nadziewane mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zostały mi ostatnie kalarepki z działki i trochę mięsa mielonego więc dlaczego nie spróbować ich nadziać.W taki oto sposób powstało coś nowego na obiad.Dla większej liczby osób należy zwiększyć ilość mięsa jak i liczbę kalarepek.

Kalarepki nadziewane mięsem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kalarepki nadziewane mięsem

 

  • 3 kalarepy
  • 100 g mięsa mielonego
  • 1 1/2 szk wody
  • 1 kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Kalarepki nadziewane mięsem
Kalarepki umyć,obrać odciąć kapelusik i wydrążyć środek. Do każdej włożyć mięso mielone i przykryć kapelusikiem. Kostkę rosołową rozpuścić w ciepłej wodzie wlać do garnka z kalarepami.

Gotować na małym ogniu 60 minut.  

Po upływie 20 minut każdą kalarepkę otworzyć i polać mięso rosołkiem, na 15 minut przed końcem gotowania polać zawartość ostatni raz. 
Kalarepki nadziewane mięsem
Kalarepy umyć obrać,odciąć kapelusiki
Kalarepki nadziewane mięsem
obrane kalarepy wydrążyć łyżeczką w środku uważając aby nie zrobić dziur
Kalarepki nadziewane mięsem
wydrążone kalarepy nadziać mięsem mielonym
Kalarepki nadziewane mięsem
nadziane kalarepy włożyć do garnka zalać wywarem
Kalarepki nadziewane mięsem
po 60 minutach kalarepy są gotowe