Sposób przygotowania:
Kalarepki nadziewane kaszą i mięsem
Kalarepki obrać i ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Ostudzić, odciąć górną część, wydrążyć miąższ. Upieczone mięso z kurczaka, 1/4 miąższu z kalarepki i pieczarki pokroić w kostkę. Kaszę perłową ugotować w osolonej wodzie.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Następnie dodać kaszę, mięso posiekaną kalarepkę, smażyć przez kilka minut, ostudzić, połączyć z żółtym serem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Wydrążone kalarepki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, napełnić farszem, ozdobić pomidorkami koktajlowymi. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15-20 minut w temp 180 stopni.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Następnie dodać kaszę, mięso posiekaną kalarepkę, smażyć przez kilka minut, ostudzić, połączyć z żółtym serem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
Wydrążone kalarepki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, napełnić farszem, ozdobić pomidorkami koktajlowymi. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 15-20 minut w temp 180 stopni.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.