Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kalarepki nadziewane mięsem i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealne na szybki obiad, nie wymagają wiele pracy.

Kalarepki nadziewane mięsem i ryżem

Składniki:

Kalarepki nadziewane mięsem i ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Kalarepki nadziewane mięsem i ryżem
Z obranych kalarepek odciąć czapeczki, wydrążyć środki. Zagotować wodę, posolić, wrzucić kalarepki, gotować ok, 10-15 minut. Mięso zmielić, ryż ugotować, wymieszać razem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i koncentrat pomidorowy. Przyprawić, wymieszać. Napełnić kalarepki, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec przez 45 minut w temp. 200 stopni.