KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Kanapeczka z polędwiczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kanapeczka na wytworne przyjęcie.

Kanapeczka z polędwiczką

Składniki:

Kanapeczka z polędwiczką

 

  • nie podaję ilości, wszystko zależy od ilości kanapeczek:

 

  • kawałek bagietki,
  • ładny kawałek polędwiczki wieprzowej,
  • kilka jajeczek przepiórczych,
  • czosnek,
  • majonez,
  • cebulkę smażoną,
  • rukola,

 

Sposób przygotowania:

Kanapeczka z polędwiczką
Bagietkę kroimy na kromki i nacieramy czosnkiem i oliwą, wkładamy do piekarnika na 5-7 minut, temp. 180-200 stopni. Między czasie cienkie kawałeczki polędwiczek opiekamy krótko posypując solą i pieprzem do smaku, szybko sadzimy kilka jajek. Jak mamy wszystkie gotowe składniki zaczynamy dekorowanie kanapeczek, kromkę smarujemy małą ilością majonezu, nakładamy kilka listków rukoli, dwa cienkie plasterki polędwicy, jajeczko sadzone, całość posypujemy smażoną cebulką. SMACZNEGO.