nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Kanapeczki na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo szybkie kanapeczki imprezowe

Kanapeczki na krakersach

Składniki:

Kanapeczki na krakersach

 

  • 100 g szynki
  • 100 g żółtego sera
  • 2 jajka
  • kilka łyżek majonezu
  • 1-2 łyżki keczupu
  • sól, pieprz, przyprawa do pizzy
  • ogórek, papryka do ozdoby

Sposób przygotowania:

Kanapeczki na krakersach
1. Jajka gotujemy na twardo przez 10 minut.
2. Ser i szynkę kroimy w kosteczkę i wrzucamy do miski. Rozdrabniamy blenderem na gładką masę, dodajemy rozkruszone jajka i ponownie traktujemy benderem.
3. Do masy dodajemy majonez i keczup. Dokładnie mieszamy. W doprawiamy, pamiętając, by nie dodawać zbyt dużo soli - krakersy są solone.
4. Masę przekładamy do szprycy i nakładamy ją na krekersy, po czym ozdabiamy warzywami.