KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Kanapeczki z polędwiczką wołową.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Chrupiąca bułeczka z delikatną wołowinką.

Kanapeczki z polędwiczką wołową.

Składniki:

Kanapeczki z polędwiczką wołową.

 

  • 150 gram polędwicy wołowej,
  • 1 bułka,
  • 1 łyżka masła,
  • dobra oliwa,
  • cebula i buraczki konserwowe do dekoracji,
  • sól, pieprz do smaku,

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kanapeczki z polędwiczką wołową.
Rozgrzewamy patelnie, skrapiamy olową, obsmażamy polędwice z każdej strony, tak aby zamknąć wszystkie soki w środku. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, temp. 150 stopni. Gotową polędwice odstawiamy w chłodne miejsce i czekamy aż wystygnie. Świeżą chrupiącą bułeczke rozrywamy i smarujemy masłem, dekorujemy buraczkami i cebulą, polędwice kroimy w cienkie plasterki i układamy na kanapke, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, SMACZNEGO.