superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Kanapka z grillowanymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Danie przygotowane bez tłuszczu. Lekkie i zdrowe, a do tego kolorowe :)

Kanapka z grillowanymi warzywami

Składniki:

Kanapka z grillowanymi warzywami

 

  • 1 kromka wafli ryżowych Good Food
  • 1 liść sałaty
  • 2 cieniutkie plastry cukinii
  • 3 łyżeczki twarożku z rzodkiewką
  • 6 kwadracików papryki,
  • 1 garść sałaty kolorowej
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Kanapka z grillowanymi warzywami
Sałatę myjemy, osuszamy i układamy na kromce pieczywa ryżowego. Nagrzewamy patelnię grillową i grillujemy plastry cukinii i paprykę. Odkładamy do ostygnięcia. Kiedy cukinia ostygnie to układamy plastry tak, aby utworzyły okrąg i środek wypełniamy stopniowo składnikami - twarożkiem, poszarpaną sałatą, papryką i na koniec posypujemy szczypiorkiem. dla dekoracji można ułożyć klika długich szczypiorków na naszym daniu.