Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kanapki tostowe z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tosty najlepiej smakują gorące. Najczęściej serwuje je na śniadanie w różnych wersjach

Kanapki tostowe z jajkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kanapki tostowe z jajkami

 

  • 4 kromki chleb tostowy,
  • 2 łyżki masło,
  • 2 szt jajka na twardo,
  • 2 plastry ser żółty,
  • do smaku Sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kanapki tostowe z jajkami
Kromki chleba tostowego posmarować masłem. Na 2 kromki położyć po plasterku sera i przekrojone na połowę jajko oprószone solą. Przykryć pozostałymi kromkami i włożyć do nagrzanego opiekacza.
Kanapki tostowe z jajkami
Etap 1
Kanapki tostowe z jajkami
Etap 2