redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Kanapki z kulkami mięsnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Piknikowe kanapki z kulkami mięsnymi dobrze nadzianymi pieczarkami Pudliszki. Przepis autorstwa blogerki Olga Smile.

Kanapki z kulkami mięsnymi

Składniki:

Kanapki z kulkami mięsnymi

 

  • 1 duża bułka paryska/ bagietka
  • kilka plastrów sera żółtego
  • kilka liści sałaty
  • garść lub dwie ulubionej sałatki, najlepiej z kapusty, marchwi, papryki i cebuli z lekkim dressingiem
  • troszkę kiełków
  • 1 słoik kulek dobrze nadzianych pieczarkami Pudliszki
  • majonez
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Kanapki z kulkami mięsnymi
Bułkę kroimy na ukośne 3 duże kawałki. Rozkrawamy z jednego boku. Koniec bułki spinamy wykałaczkami, żeby powstała kieszeń.



Do bułki wkładamy sałatkę, kiełki, plastry żółtego sera, surówkę, kulki mięsne i polewamy majonezem. Taka bułką można śmiało pożywić się podczas weekendowego wypadu za miasto.



Źródło przepisu: Olga Smile i Pudliszki