Sposób przygotowania:
Drobiowa mozaika
Umytą i osuszoną pierś z kurczaka zmiksować w rozdrabniaczu.
Potem mięso przełożyć do miski, dodać ryż, kukurydzę i wcześniej posiekany szpinak.
Dodać do smaku sól i pieprz.
Wymieszać masę a potem podzielić ją na dwie części.
Każdą z nich kłaść na płacie folii spożywczej i zawinąć w baton.
Dodatkowo każdy baton zawinąć jeszcze raz w folię.
Do garnka wlać wodę, podgrzać ją do 90 stopni i włożyć batony.
Kontrolując temperaturę ( ma być ciągle 90 stopni ) parzyć batony 40 minut.
Po upływie czasu wyjąć batony z wody, położyć na kratce i wystudzić.
Potem wyjąć je z folii i przechowywać w lodówce.
Podawać do pieczywa lub po przygotowaniu na ciepło jako mięso obiadowe na przykład z sosem śmietanowym.
Potem mięso przełożyć do miski, dodać ryż, kukurydzę i wcześniej posiekany szpinak.
Dodać do smaku sól i pieprz.
Wymieszać masę a potem podzielić ją na dwie części.
Każdą z nich kłaść na płacie folii spożywczej i zawinąć w baton.
Dodatkowo każdy baton zawinąć jeszcze raz w folię.
Do garnka wlać wodę, podgrzać ją do 90 stopni i włożyć batony.
Kontrolując temperaturę ( ma być ciągle 90 stopni ) parzyć batony 40 minut.
Po upływie czasu wyjąć batony z wody, położyć na kratce i wystudzić.
Potem wyjąć je z folii i przechowywać w lodówce.
Podawać do pieczywa lub po przygotowaniu na ciepło jako mięso obiadowe na przykład z sosem śmietanowym.
SylaUla