czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Tortille meksykańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tortille można podawać nie tylko z gyrosem, można wykorzystać różne nadzienia, u mnie takim urozmaiceniem jest farsz meksykański.

Tortille meksykańskie

Składniki:

Tortille meksykańskie

 

  • 3 tortille 30 cm
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 cebule
  • ok. 3/4 szklanki sosu meksykańskiego
  • ok. 1/4 szklanki sosu z sambalem
  • sól, słodka papryka

Sposób przygotowania:

Tortille meksykańskie
Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić, dodać mięso mielone i podsmażyć.

Fasolę i kukurydzę osączyć i wrzucić na patelnię do smażącego się mięsa, a następnie zalać sosami i doprawić do smaku.

Farsz rozdzielić na trzy części i nałożyć na środek każdej tortilli, a następnie zawinąć.

Można je obsmażyć na patelni grillowej, albo tak jak ja w opiekaczu do kanapek. Smacznego :)

Tagi:

tortille