katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Boczek z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny grillowany boczek. Obtoczony w marynacie śmiało może rywalizować smakiem z ulubioną przez wszystkich karkówką.

Boczek z grilla

Składniki:

Boczek z grilla

 

Sposób przygotowania:

Boczek z grilla
Mięso najlepiej jak jest w dłuższym kawałku kroimy na plastry ok 1 1/2 cm grubości.

Oprószamy solą pieprzem i pieprzem ziołowym. Mięso mieszamy wcierając przyprawy.

Czosnek miażdżymy i łączymy z olejem, miodem i papryką. Wykładamy na mięso i obtaczamy je w marynacie.

Odstawiamy na 2-3 godz do lodówki( można na dłużej). Wyjmujemy z lodówki na ok 15-20 min przed grillowaniem.

Grillujemy z obu stron na dość mocno rozgrzanym grillu.