Sposób przygotowania:
Boczek z grilla
Mięso najlepiej jak jest w dłuższym kawałku kroimy na plastry ok 1 1/2 cm grubości.
Oprószamy solą pieprzem i pieprzem ziołowym. Mięso mieszamy wcierając przyprawy.
Czosnek miażdżymy i łączymy z olejem, miodem i papryką. Wykładamy na mięso i obtaczamy je w marynacie.
Odstawiamy na 2-3 godz do lodówki( można na dłużej). Wyjmujemy z lodówki na ok 15-20 min przed grillowaniem.
Grillujemy z obu stron na dość mocno rozgrzanym grillu.
Oprószamy solą pieprzem i pieprzem ziołowym. Mięso mieszamy wcierając przyprawy.
Czosnek miażdżymy i łączymy z olejem, miodem i papryką. Wykładamy na mięso i obtaczamy je w marynacie.
Odstawiamy na 2-3 godz do lodówki( można na dłużej). Wyjmujemy z lodówki na ok 15-20 min przed grillowaniem.
Grillujemy z obu stron na dość mocno rozgrzanym grillu.