WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Tosty na ciemnym chlebie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty na ciemnym pieczywie z serem kiełbasą krakowską pomidorem i ziołami: szczypiorkiem i rzeżuchą.

Tosty na ciemnym chlebie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty na ciemnym chlebie

 

  • 4 kromki ciemnego pieczywa
  • kilka plasterków żółtego sera
  • kilka plasterków kiełbasy krakowskiej suchej
  • kilka plasterków pomidora
  • 1-2 rzodkiewki
  • sól, pieprz
  • szczypiorek
  • rzeżucha
  • masło

Sposób przygotowania:

Tosty na ciemnym chlebie

ETAP 1:

Kromki ciemnego pieczywa posmarować z jednej strony masłem i posmarowaną stroną ułożyć na desce do krojenia.

Na dwóch kromkach ułożyć plasterki sera żółtego. Posypać je posiekaną rzeżuchą.

Na to ułożyć plasterki kiełbas krakowskiej suchej. Na kiełbasie ułożyć plasterki pomidora. Doprawić je solą i pieprzem.

Ułożyć plasterki rzodkiewki i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Przykryć kolejnymi plasterkami sera żółtego i ułożyć pozostałe kromki chleba.

Kanapki włożyć do nagrzanego opiekacza i piec na złoty kolor. Wyjąć z opiekacza i przekroić na pół. Przełożyć na talerz.

Tosty na ciemnym chlebie
Upieczone tosty z ciemnego pieczywa wyłożone na deskę
Tosty na ciemnym chlebie
Złożone tosty włożone do nagrzanego opiekacza
Tosty na ciemnym chlebie
Plasterki pomidora ułożone na kiełbasie i doprawione
Tosty na ciemnym chlebie
Kromki ciemnego pieczywa z pierwszą warstwą sera

Tagi:

tosty danie