WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 779]

Kanapki z opiekacza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kanapki na ciepło zrobione w formie tostów w opiekaczu elektrycznym nadziewane żółtym serem, grillowaną kiełbaską i pomidorem.

Kanapki z opiekacza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapki z opiekacza

 

  • 4 kromki chleba
  • kilka plasterków sera żółtego
  • 1 kiełbaska grillowana wcześniej
  • kilka plasterków pomidora
  • sól, pieprz
  • masło

Sposób przygotowania:

Kanapki z opiekacza

ETAP 1:

Chleb pokroić na cienkie kromki lub użyć chleba krojonego. Z jednej strony każdą kromkę posmarować masłem i ułożyć tą stroną na desce do krojenia.

Na dwóch kromkach ułożyć po plasterku sera żółtego tak aby nie wystawał poza chleb. Kiełbaskę grillowaną wcześniej w przyprawach pokroić na plasterki.

Na serze ułożyć plasterki kiełbasy. Na kiełbasie ułożyć plasterki pomidora. Doprawić solą i pieprzem.

Na pomidorze ułożyć ponownie plasterki sera i przykryć pozostałymi kromkami chleba stroną posmarowaną do zewnątrz.

Tak złożone kanapki włożyć do nagrzanego opiekacza. Kanapki opiekać aż się zarumienią a ser rozpuści.

Po upieczeniu wyjąć na deskę i przekroić wzdłuż linii odciśniętych przez opiekacz.

Przełożyć na talerz i podawać na gorąco lub na zimno np. z dodatkiem ketchupu.

Kanapki z opiekacza
Upieczone kanapki przed wyjęciem na deskę i przekrojeniem
Kanapki z opiekacza
Złożone kanapki włożone do rozgrzanego opiekacza
Kanapki z opiekacza
Wszystkie składniki wypełnienia kanapki nałożone na chleb
Kanapki z opiekacza
pokrojona na plasterki grillowana kiełbasa ułożona na serze

Tagi:

tosty