Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Kanapki z pasta jajową w nowej odsłonie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tradycyjne kanapki z pastą jajową w nowej odsłonie.

Kanapki z pasta jajową w nowej odsłonie

Składniki:

Kanapki z pasta jajową w nowej odsłonie

 

  • 4 szt- jaja,
  • 70g- ser żółty,
  • 2 łyżki- majonez kielecki,
  • 1/2 szt- mała cebula,
  • sól do smaku,
  • pieprz czarny do smaku,
  • 1 szt - papryczka pomidorowa marynowana ostra,
  • 1 szt - ogórek wężowy,
  • 1 łyżka- sezam czarny,
  • 1 gałązka- seler naciowy,
  • 8 kromek- chleb.

 

 

Sposób przygotowania:

Kanapki z pasta jajową w nowej odsłonie
Z chleba dużą foremką do ciastek powycinać koła. Sezam uprażyć na suchej patelni. Jaja ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Zmiksować razem jaja, ser żółty, połówkę cebuli( jeśli jest duża to tylko 1/4szt) oraz majonez. Doprawić solą i pieprzem. Smarować pastą koliste kanapki. Ogórka umyć i pokroić w plasterki. Plasterki przekroić na połówki i ćwiartki. Dekorować pokrojonymi plasterkami kanapki. Posypywać uprażonym sezamem a na środku nakładać kawałek ostrej papryczki. Dodatkowo dekorować listkami selera.