kanapki z tatarem śledziowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kanapki z tatarem śledziowym...........................

kanapki z tatarem śledziowym

Składniki:

kanapki z tatarem śledziowym

 

  • 5 łyżek majonezu
  • 6 filetów śledziowych (300g)
  • 1 mała cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • 8 pieczarek konserwowych
  • 8 kromek bułki wrocławskiej
  • pieprz
  • 1 łyżka kawioru czerwonego
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

kanapki z tatarem śledziowym
Sledzie moczyć 1 godzinę. Śledzie,cebulę, ogórki i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Dodać 3 łyżki majonezu, doprawić pieprzem. Tatara ułożyć na kromkach bułki, udekorować majonezem, kawiorem i natką pietruszki

Tagi:

kawior