EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Kanapkowa pasta z bobu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Aromatyczna, idealna do kanapek, chrupkiego pieczywa pasta na bazie zielonego bobu, wyrazistego czosnku i z dodatkiem chrupiącego prażonego słonecznika.

Kanapkowa pasta z bobu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kanapkowa pasta z bobu

 

  • 350 g bobu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 50 g łuskanego słonecznika
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy watr virgin

Sposób przygotowania:

Kanapkowa pasta z bobu

ETAP 1:

Kanapkowa pasta z bobu
mrożony bób wrzucić na osolony wrzątek i ugotować

Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.

ETAP 2:

Kanapkowa pasta z bobu
ugotowany bób wyłuskać

Następnie wyłuskać bób.

ETAP 3:

Kanapkowa pasta z bobu
słonecznik uprażyć a następnie zblendować

Słonecznik uprażyć na suchej patelni a następnie zblendować do postaci proszku.

ETAP 4:

Kanapkowa pasta z bobu
wszystkie składniki zmiksować do postaci pasty

3. Bób zmiksować z oliwą, sokiem z cytryny, słonecznikiem i drobno posiekanym czosnkiem do konsystencji pasty. Doprawić solą i pieprzem do smaku, całość dokładnie wymieszać.