Sposób przygotowania:
Pasta z bobu z cheddarem
Bób przebrać, umyć i wrzucić na osolony wrzątek. Gotować 10-12 minut do miękkości, odcedzić i wystudzić. Bób obrać ze skórek, wrzucić do miski.
Wlać sok z cytryny, olej, dodać sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość rozgnieść dokładnie widelcem.
Siemię lniane uprażyć na suchej patelni i wystudzić. Wsypać je do pasty (część odłożyć do dekoracji).
Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wsypać do pasty, dodać siekany koperek.
Całość dokładnie wymieszać.
Pastę przełożyć do miseczki, posypać odłożonym siemieniem i schłodzić aby smaki się przegryzły.
Podawać z pieczywem.
Wlać sok z cytryny, olej, dodać sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość rozgnieść dokładnie widelcem.
Siemię lniane uprażyć na suchej patelni i wystudzić. Wsypać je do pasty (część odłożyć do dekoracji).
Ser zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wsypać do pasty, dodać siekany koperek.
Całość dokładnie wymieszać.
Pastę przełożyć do miseczki, posypać odłożonym siemieniem i schłodzić aby smaki się przegryzły.
Podawać z pieczywem.