Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kanapkowa pasta z tuńczyka z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna pasta kanapkowa w nowym wydaniu, z jabłkiem i ogórkiem konserwowym. Na domowym chlebie będzie pysznym śniadaniem lub kolacją.

Kanapkowa pasta z tuńczyka z jabłkiem

Składniki:

Kanapkowa pasta z tuńczyka z jabłkiem

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 150 g serka twarogowego kanapkowego
  • 3 jajka
  • 1 ogórek konserwowy
  • 0,5 cebuli
  • 0,5 jabłka
  • 1 łyżka majonezu
  • Natka pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kanapkowa pasta z tuńczyka z jabłkiem
Tuńczyka osączyć dokładnie z zalewy, wrzucić do miski. Dodać serek kanapkowy (o smaku śmietankowym). Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę. Ogórka pokroić drobniutko, tak samo cebulę i jabłko. Dodać składniki do miski, wymieszać. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku, nałożyć do miseczki i schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki.